Chif

Strömsfors kennel

Chif uppfyllde de flesta krav jag har på en bra vallhund. Hon hade stil, lätt att släppa i sidorörelserna, otrolig balans och förutseende och kunde få

vilken flock som helst lugn och samarbetsvillig. Hon hade också en fantastisk förmåga att förstå vad arbetet gick ut på och agerade utifrån detta även om det gick på tvärs mot normala vallhundsegenskaper. T.ex. var hon en otrolig kurshund som alltid finns på rätt plats och självständigt såg till att den tränande föraren hade fåren hos sig och sin hund oavsett var jag befann mig. Chifs allra bästa egenskap var kanske ändå det fullständigt självklara sätt hon alltid åtlöd alla kommandon, ingen kamp – bara gott kompanjonskap. Chifs djurkänsla kunde någon gång bli väl stor på främmande djur eftersom hon hade den bestämda åsikten att djuren skulle vara lugna. Hemma var detta aldrig något problem eftersom djuren visste att det finns kraft bakom det till synes så lugna och vänliga.

Chif var uppfödd av Marianne Claesson i Tvärred och hon hade Will till pappa och Fårhagens Grace REGV1146/98 som mamma.

 

Jag heter Åsa Lindén Book och har sysslat med vallhunder sedan början av 80-talet då jag skaffade min första border collie.

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för avel och föder upp hundar under kennelnamnet Strömsfors.

 

Avelsmålet för kenneln är stabila, mycket samarbetsvilliga hundar, med stor djurkänsla kombinerat med stark drivvilja. Kombinationen av min grundtik Strömsfors Rut och den import jag gjorde på 90-talet - Tom, har tillsammans lagt grunden för de hundar kenneln producerat och fortfarande producerar. Målsättningen är att få fram bra hundar för det dagliga arbetet på gården, som även kan hävda sig på vallhunds-tävlingar. Under åren har en hel del Strömsfors-hundar visat framtassarna på tävlingsbanan.

 

Sedan mitten av 80-talet har jag även varit instruktör i nuvarande Sjuhäradsvallarna och har hållit ett stort antal kurser genom åren.

VALPAR

valpar

Våra hundar

Tidgare hundar

  • Strömsfors Chif
  • Strömsfors Jo
  • Tom
  • Strömsfors Rut
  •  

VIDEOS