Ladängs Nelly-Kate

Strömsfors kennel

Kate är dotter till Toms och Jos dotter STRÖMSFORS CONNIE V1189/98, som har placerat sig trea både på SM får och SM nöt och ILLERS KEP V1347/2004, sjua på SM får 07 som endast treåring.

Kate är mycket lik Jo (och Connie) exteriört, men även vallningsmässigt. Hon har alltså massor av det som kallas stil (what makes people turn their heads and look, enligt Glyn Jones) kombinerat med perfekt balans, djurkänsla, driv och pondus! Både mor och far, Kep (som kan beskrivas på nästan samma sätt!) se beskrivning på vallreg kan vara mkt stolta. Kate har som bäst kommit trea på IK2 och är mor till två mycket bra kullar efter BALLYGLASS JED V1480/2003 och IDS V1664/2009

 

Jag heter Åsa Lindén Book och har sysslat med vallhunder sedan början av 80-talet då jag skaffade min första border collie.

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för avel och föder upp hundar under kennelnamnet Strömsfors.

 

Avelsmålet för kenneln är stabila, mycket samarbetsvilliga hundar, med stor djurkänsla kombinerat med stark drivvilja. Kombinationen av min grundtik Strömsfors Rut och den import jag gjorde på 90-talet - Tom, har tillsammans lagt grunden för de hundar kenneln producerat och fortfarande producerar. Målsättningen är att få fram bra hundar för det dagliga arbetet på gården, som även kan hävda sig på vallhunds-tävlingar. Under åren har en hel del Strömsfors-hundar visat framtassarna på tävlingsbanan.

 

Sedan mitten av 80-talet har jag även varit instruktör i nuvarande Sjuhäradsvallarna och har hållit ett stort antal kurser genom åren.

VALPAR

valpar

Våra hundar

Tidgare hundar

  • Strömsfors Chif
  • Strömsfors Jo
  • Tom
  • Strömsfors Rut
  •  

VIDEOS