Tom

Strömsfors kennel

Tom är en av kennelns stora stöttepelare vars egenskaper fortfarande finns kvar i stora mängder i vår uppfödning, och i svensk vallhundsavel överhuvudtaget (Tom har i dagens läge 249 barnbarn)! Tom var i sin tur barn till en av de riktigt stora nedärvarna i Storbritannien Alan Owens BEN ISDS129820.

Det som gjorde Tom så speciell var hans enorma samarbetsvilja kombinerad med stor naturlighet i vallningen – allt fanns ”medskickat”. Tom kvalificerade sig till SM två gånger och slutade på en sjunde och en femtonde plats. Tyvärr drabbades Tom av broskbildning på ena höften, antagligen till följd av en obehandlad skada i ryggen, och fick avlivas vid sju års ålder – alldeles för tidigt för en så fantastisk hund. Tom lever kvar i mattes hjärta och i alla de fantastiska barn, barnbarn och barnbarnsbarn han lämnat efter sig.

 

 

Jag heter Åsa Lindén Book och har sysslat med vallhunder sedan början av 80-talet då jag skaffade min första border collie.

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för avel och föder upp hundar under kennelnamnet Strömsfors.

 

Avelsmålet för kenneln är stabila, mycket samarbetsvilliga hundar, med stor djurkänsla kombinerat med stark drivvilja. Kombinationen av min grundtik Strömsfors Rut och den import jag gjorde på 90-talet - Tom, har tillsammans lagt grunden för de hundar kenneln producerat och fortfarande producerar. Målsättningen är att få fram bra hundar för det dagliga arbetet på gården, som även kan hävda sig på vallhunds-tävlingar. Under åren har en hel del Strömsfors-hundar visat framtassarna på tävlingsbanan.

 

Sedan mitten av 80-talet har jag även varit instruktör i nuvarande Sjuhäradsvallarna och har hållit ett stort antal kurser genom åren.

VALPAR

valpar

Våra hundar

Tidgare hundar

  • Strömsfors Chif
  • Strömsfors Jo
  • Tom
  • Strömsfors Rut
  •  

VIDEOS